Dit waren de Drawing Days

Wat?

In het kader van Drawing Days organiseerde Graffiti vzw Urban Jungle. Voor één namiddag werd onze onthaalruimte van onder tot boven één groot canvas. Bezoekers mochten zich uitleven op de muren en vloer. Stiften en potloden waren er in overvloed en de vloer lag bezaaid met foto’s van dieren en planten om hen te inspireren.

Om iedereen aan het tekenen te krijgen, bedachten wij ‘out of the box’ technieken. Met onze eigenzinnige opdrachtjes kon iedereen tekenen. Maar zolang de ruimte aan het einde van de dag vol zou staan met dieren en planten, waren er eigenlijk geen regels.

Wie?

Iedereen vanaf 6 jaar was welkom om zijn sporen achter te laten. Kinderen en jongeren met of zonder ouders of begeleiders stapten binnen om onze muren te bekladden. Onder andere Vzw Jong Nieuwland en de Bonte Was kwamen lang met hun kinder- en tienerwerking.

Waarom?

Bij Graffiti vzw geloven wij dat iedereen kan tekenen. Je hoeft niet de nieuwe Michelangelo te zijn om je boodschap op een creatieve manier naar buiten te brengen. Drawing Days is het perfecte concept om deze boodschap kracht bij te zetten en Graffiti vzw bekender te maken in de buurt. Door buurtorganisaties uit te nodigen gaven we kinderen en jongeren uit de buurt een canvas. Zo toonden we hen dat je geen ervaring hoeft te hebben om een leuke tekening te maken. We hoopten op een bonte mix aan bezoekers, wat zeker gelukt is!

Zonder twijfel een geslaagde namiddag!