Labo

Alle nieuws uit creatief communicerenland verzamelen we hier. Je vindt er inspiratie over graffiti en street art, de laatste release van ons magazine Transparant, de legale zones in België en alle antwoorden op je vragen over graffiti. Gebruik de blauwe knoppen om te filteren.

The Art of Writing Your Name

Eerste indruk: Een dik en zwaar boek met een harde kaft oogt altijd kwaliteitsvol en dat is in dit geval niet minder.

De lijst met kunstenaars in het boek achteraan op de kaft is goed gevonden. Meestal zitten boeken als deze in plastiek verpakt en kan je helemaal niks zien van wat er eigenlijk in staat. De namen geven een zicht op wat er in het boek staat zodat je geen blinde koop moet doen van vermoedelijk +50 euro. Verder starten ze goed met een introductie van zichzelf, de twee schrijvers en daarna een introductie van ”de scene” door de vader van straatkalligrafie, Chaz Bojorquez.

Elke artiest krijgt een aantal pagina’s met ruime interviews en grote foto’s. Wat ik ook goed vind aan de interviews is dat de vragen grotendeels hetzelfde zijn voor alle kunstenaars. Daardoor kan je antwoorden gaan vergelijken en patronen ontdekken zoals bijvoorbeeld op de vraag ”hoe ziet je gewone werkdag eruit” antwoord bijna iedereen ”mijn werkdag is nooit gewoon. in de voormiddag beantwoord ik mails en in de namiddag werk ik aan mijn projecten”

Verder staan er in het boek enkele mensen met wie ik al bekend was en vele anderen maar het schept vooral een duidelijk beeld van de kalligrafie beweging binnen street art/graffiti, met een goeie balans tussen abstract/leesbaar, old/new school, writer / high brow,…

Review door Pieter Verbeke

Meer info over het werk van Pieter Verbeke:

https://lynchparty.tumblr.com/

www.facebook.com/pieterillustrator

Auteur: 
Patrick Hartl & Christian Hundertmark
Drager: 
Thema: 
Taal: 
Engels
Jaar: 
2 017
Cover: 

Naam: Elsma Ramiri (LES)

Geboren: Bogota 20/9/1989

Opleiding: Bachelor Grafisch Ontwerp // Postgraduaat Webdesign // Visuele kunst (huidige studie)