Labo

Alle nieuws uit creatief communicerenland verzamelen we hier. Je vindt er inspiratie over graffiti en street art, de laatste release van ons magazine Transparant, de legale zones in België en alle antwoorden op je vragen over graffiti. Gebruik de blauwe knoppen om te filteren.

Pop-Up City

Recensie

In een maatschappij waar flexibiliteit bijna een basisbehoefte is geworden, kan een boek over de opkomende pop-up-cultuur niet ontbreken. Of die past in de bibliotheek van Graffiti vzw? Ja, toch wel! 
Niet alle ingrepen en creaties zijn echt relevant of toepasbaar (voor Graffiti vzw), maar hun gemeenschappelijke drive – (in)spelen op de publieke ruimte – werkt wel inspirerend. Bijvoorbeeld het hoofdstuk Food in the Pop-Up City dacht ik aanvankelijk over te slaan, maar dat bleek dan een verrassend kritisch hoofdstuk te zijn over duurzaam- en samenhorigheid. Ecologische projecten als bindmiddel tussen (stads)mensen. En zo heeft elk hoofdstuk zijn creatieve insteken of opmerkzaamheden. 

Een absolute aanrader durf ik Pop-Up City niet noemen. Misschien wel de beste raad die ik je kan geven, dit boek is de neerslag van een blog: https://popupcity.net/

Auteur: 
Jeroen Beekmans, Joop de Boer
Drager: 
Thema: 
Taal: 
Engels
Jaar: 
2 014
ISBN: 
978 90 6369 354 1
Uitgave: 
BIS Publishers
Cover: 

Naam: Elsma Ramiri (LES)

Geboren: Bogota 20/9/1989

Opleiding: Bachelor Grafisch Ontwerp // Postgraduaat Webdesign // Visuele kunst (huidige studie)