Straatier 2018

Experimenteren met creatieve technieken en zo op zoek gaan naar een manier om je stem te laten horen, dat is waar Straatier voor staat.

Ben je tussen 12 en 18 jaar? En heb je goesting om te experimenteren met verschillende technieken? We leren je de kneepjes van graffiti, stencilgraffiti, paste up, verschillende druktechnieken… en maken van jou een rasechte Straatier. Laat je creatieve vibes bij ons helemaal de vrije loop!

::: WANNEER :::

Elke woensdag 12.30 – 16.30 u
12.30 u : maaltijd voor vrije bijdrage, zo hoef je na school niet meer langs huis en kan je recht naar ons komen!
13 u : het creatieve begin!

::: WAT :::

WOE 26 SEPTEMBER // Openingsatelier
We doen al enkele proefjes: een druktechniek hier, een tekenstijl daar... Proef van de opties binnen Straatier en kom ons vooral vertellen waardoor jij geïnspireerd bent!

OKTOBER // Graffiti all the way !
Graffiti lijkt soms simpel, maar is het niet. We leren tekenen in graffitistijl, want hoe maak je eigenlijk je tekening graffitiwaardig? In Straatier kan je urenlang finetunen en word je een pro met de spuitbus.


NOVEMBER // Druk druk druk je stuk !
We experimenteren met verschillende handmatige druktechnieken. Al je hersenspinsel letterlijk uitdrukken op een lap stof of giga-papier? Helemaal mogelijk, gewoon afkomen!

In putje winter houden we een pauze, om er in het van voorjaar 2019 dubbel en dik terug in te vliegen.

::: WAAR :::

Huidevetterken 24, door de poort, de linkse deur!

::: PRIJS? :::

Dit najaar doen we het helemaal gratis.

We vragen wel een vrije bijdrage voor het eten.

::: MEER WETEN :::

ine@graffitivzw.be
Ine op facebook
Straatier op facebook
Straatier op Instagram

Straatier is de atelierwerking van Graffiti vzw, voor iedereen van 12 tot 18 jaar. Experimenteren met creatieve technieken en zo op zoek gaan naar een manier om je stem te laten horen, dat is waar Straatier voor staat.  In 2017 zetelde Straatier in Nest. Dit jaar stelt Graffiti vzw haar eigen atelierruimte open. Doordeweeks broeden de vrijwilligers Van Graffiti vzw er op hun eigen creatieve eieren. En elke woensdag stellen die vrijwilligers de  werkplaats open voor jongeren uit onze buurt en omstreken.

De Sticky Fingers-crew organiseerde in mei reeds een expo in het atelier. Binnenkort wordt de ruimte opnieuw onder handen genomen door de Straatier-crew!