Expo Atelierzeven

Expo 'De Straat'

Street art in galerij Atelierzeven

Beeldend kunstenaar Ellen Devos was lang workshopbegeleider en street art projecter bij Graffiti vzw. Als kunstenaar en leerkracht gaf ze haar touch aan onze activiteiten. Anno 2021 vind je haar terug onder de naam 'Tekenwerken De Vos', in oktober in Galerij Atelierzeven.

Voor één dag worden de buitenruimtes van Atelierzeven, het atelier van o.a. Tekenwerken De Vos, omgetoverd. De residerende artiesten geven hun interpretatie op het potentieel van ruimtelijke en visuele ingrepen in deze openbare ruimtes, vanuit de optiek dat streetart zich niet hoeft te beperken tot de openbare ruimte.

De vrije kunstvorm heeft een invloed op de visuele ontwikkeling van vele jonge kunstenaars. Atelierzeven gaat hierbij op zoek naar hoe verschillende ateliers en de deelnemers aan de ateliers verbonden, de input kanaliseren in praktijk. Van streetwear inspired printmaking en textielbedrukking, tot kleurrijke muurschilderijen of vintage handpicked streetwear en boeken.

Deelnemende kunstenaars: Tekenwerken De Vos, Xoxisnotalone, Lindert Steegen, Verzamelwoede, Out of Stock Books, Abstrabanche producer, Music studio en meer.