Le Mur Gent Tom Slambrouck

Expo Le Mur Gent #18

Check de mural van Tom Slambrouck

Vanaf 16 november 2021 vereeuwigt Tom Slambrouck zijn creatieve boodschap tijdelijk op Le Mur Gent. Zo sloopt hij als achttiende artiest op rij de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers. Tom is de laatste artiest op Le Mur Gent 2021. Je kan zijn werk nog bewonderen tot de nieuwe lichting het van hem overneemt in 2022.

Een korte biografie

Tom Slambrouck groeide op aan de Belgische kust en woont sinds enkele jaren in en rond Gent. Hij bouwt al jaren digitaal zijn beelden op en gaat analoog aan de slag, op papier en doek. Sindskort zette hij de stap naar het maken van muurschilderingen. Daarnaast is hij ook co-founder van Krommenaas, een collectief voor woord en beeld.

Voor Tom is schilderen, als beeldend kunstenaar, een spirituele bezigheid. hij laat zich voornamelijk leiden door zijn intuïtie en ervaring. Daarbij gebruikt hij kleuren die zo uit een Wes-Anderson-film zouden kunnen komen. De vormen die hij maakt, balanceren tussen het grafische en het organische. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur, strips, boeken en de verschillende symbolen die zijn pad kruisen.

Le Mur Gent

Le Mur Gent biedt maandelijks een jonge artistieke belofte de vrijheid om zijn of haar boodschap creatief en tijdelijk te vereeuwigen op een stukje muur in centrum Gent, daar waar reclame voordien het woord voerde. Zo sloopt een fysieke muur maand na maand de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers.

Bekijk welke artiesten Tom Vanslambrouck vooraf gingen.

Partners

Met de steun van de Vlaamse overheid en Heli Group, i.s.m. BarBroos, Cultuur Gent en Stad Gent