Graffiti vzw (c) Cigarra op paint battle '22

EXPO LE MUR GENT #25

CIGARRA

Gedurende juni vereeuwigt CIGARRA zijn creatieve boodschap tijdelijk op Le Mur Gent. Zo sloopt hij als vijfentwintigste artiest op rij de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers. CIGARRA is de achtste en laatste artiest van de lichting 2022.

Een korte bio

Cigarra Entinta is een creatieveling uit Bogotá (Colombia) die de laatste vijf jaar heeft geschilderd en verschillende beeldprocessen heeft geleerd. Cigarra genoot een opleiding in Beeldende Kunst met de nadruk op grafische kunst en drukwerk en heeft een sterke interesse in sociale zaken in de publieke en pedagogische ruimte.

Cigarra ziet muurschilderingen als een politiek statement en benadrukt het belang van openbare en sociale plaatsen waar het collectieve geheugen en de verhalen van de mensen aanwezig zijn. Elke context en plaats heeft zijn eigen problematiek. "De muur moet een openbaar archief zijn van de zorgen en artistieke opvattingen van binnen een bepaalde tijd en context".

Le Mur Gent

Le Mur Gent biedt maandelijks een jonge artistieke belofte de vrijheid om zijn of haar boodschap creatief en tijdelijk te vereeuwigen op een stukje muur in centrum Gent, daar waar reclame voordien het woord voerde. Zo sloopt een fysieke muur maand na maand de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers.

Bekijk de Le Mur Gent wall of fame.

Partners

Met de steun van de Vlaamse overheid en Heli Group, i.s.m. BarBroos, Cultuur Gent en Stad Gent