Zwerfkeet

Zwerfkeet, het muziekproject van Graffiti vzw, is een werfkeet die omgebouwd is tot mobiele muziekstudio. In 2019 grepen jongeren van 14 tot 30 jaar uit cultuurarme buurten in Mechelen, Vilvoorde en Gent de kans om in onze rondtoerende studio samen muziek te maken. Lokaal verankerde jeugdpartners brachten ons dichter bij de jongeren-hotspots en meer dan 100 jongeren namen hun eigen track op. Alle opgenomen tracks werden gebundeld in één show.

Het format ontwikkelde zich de afgelopen jaren dankzij oprichters, inspiratoren en rappers Wietse en Fatih, Zwerfkeet goerroe Kwame Mullz, de verschillende rapcoaches, de vele partners die we ontmoetten en alle jongeren die met hun achtergrond, verhalen en passie voor muziek het project maakten.

Hoor je vanuit verschillende hoeken van je gemeente dat je jongeren interesse hebben in hiphop. Maar je hebt zelf geen kaas gegeten van rap en studiowerk? Contacteer Wietse en rol de Zwerfkeet je gemeente binnen! 

Partner in crime: Sony Music Belgium

Dat we een goeie match zijn, dat was al duidelijk na ons pilootproject in september 2021. Nu zit die samenwerking ook visueel vervat in een nieuwe huisstijl. Sony versterkt Graffiti via Zwerfkeet in onze missie om jongeren, in hun eigen buurt, professioneel te ondersteunen in hun muzikale parcours.

Zwerfkeet

Verslag rapper Dalbert a.k.a. Lil' Papzz (uit '19)

Storytellers Chase op bezoek (uit '19)

Rapbegeleider Sander, 28 jaar
Zowat iedereen leek wel een leuke ervaring te hebben in de keet. Dit komt door de verschillende activiteiten: zangopnames, beat making, producing, songwriting, eigen instrumentals recorden, freestyle cyphers...

Partners

Met dank aan alle lokaal verankerde jeugdpartners en aan de bouwers van de keet, vzw De Werf. Het project werd mogelijk gemaakt door het Koning Boudewijnfonds, European Solidarity Corps, Jint vzw, Erasmus+ van 2018 tot 2021 en tot op heden door de Vlaamse Overheid en Sony Music. 

Zwerfkeet in de maak
Jeugdpartner J@M vzw
"Het project was zeer leerrijk en leuk voor de jongeren. Er werd echter gekeken naar de doelgroep en diens interesses. De jongeren waren achteraf super enthousiast en fier.
Sien Verstraete