Graffitiboek

Naar een integrale kijk op graffiti en street art

Krabbels of kunst? Kleur of terreur? Mooi maar meedogenloos? Graffiti en street art duiken al jaren op in het straatbeeld. Gehaat of verguisd, geroemd of bejubeld: iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat ondernemen steden en gemeenten op vlak van graffiti? Zien ze graffiti als een brok jeugdcultuur of als een overlastfenomeen?

Op basis van een literatuurstudie, eigen expertise, een online bevraging bij 251 gemeenten en steden in Vlaanderen en Brussel en 42 interviews met lokale actoren biedt deze publicatie van Graffiti vzw een integrale kijk op graffiti en het omgaan ermee. Op die manier zorgt dit boek voor inzicht, tips en good practices. Van kleinschalige initiatieven tot een uitgebouwd integraal en geïntegreerd graffitibeleid op maat van de straat. Van repressie en verwijdering tot legalisering en artistieke creaties in het straatbeeld. Tientallen quotes en foto’s werpen een blik op een wereld vol controverse en kleur.

Kortom: een ideaal basisboek met informatie en achtergronden over graffiti en street art. Maar vooral een handig inspiratieboek voor jeugdwerkers, preventiewerkers, buurtwerkers, politie, straathoekwerkers, schepenen en alle beleids- en praktijkmensen met interesse in en plannen rond graffiti.

Je kan hier het hele boek bekijken en gratis downloaden.

  

Op maat van de straat: naar een integrale kijk op graffiti en street art

Bart Vanhoenacker & Peter Bosschaert
Een uitgave van Graffiti vzw - Gent - 2011
Wettelijk Depot: D/2011/8638/1
ISBN: 9789081849708
120 pagina's - 220 x 240mm

10 EUR + verzendingskosten
Je kan het boek aanschaffen via  het secretariaat van Graffiti vzw
Je kan hier het hele boek bekijken en gratis downloaden.

Contact en meer info:

Peter Bosschaert
peter@graffitivzw.be
Coördinator Graffiti vzw
09/233.79.86