Sticky Fingers Eind-expo

Lees hier de recap!

Sticky Fingers is een project waarin jonge Nederlandse en Belgische graffiti kunstenaars en organisatorisch talent samen hebben gewerkt. De stuurgroep heeft toffe dingen georganiseerd in de afgelopen 1,5 jaar waar de jonge kunstenaars veel van hebben kunnen leren. Zo zijn er masterclasses gegeven over spuittechnieken en ondernemen in de graffiti wereld. Daarnaast hebben ze muren en projecten geregeld waar de jonge kunstenaars aan konden werken, zodat zij hun geleerde kennis konden toepassen en de kans kregen hun portfolio uit te breiden. Op 13 mei is het afgesloten met een knallende eindexpo in Gent. Check hieronder de recap!

Er is veel gebeurd en er zijn veel dingen geleerd tijdens dit project! Wat is er mooier om al deze skills samen te vatten in een eindexpo? Precies! Niks! Dat betekent niet alleen mooi werk maken (want dat was er!), maar ook samenwerken met elkaar, samenwerken met andere organisaties en goede communicatie verzorgen. Dit kwam allemaal samen op onze laatste ontmoeting op 13 mei in Nieuwland, Gent.

De expo

In de loods waar de expo te zien was, werd de weg gevisualiseerd die het project heeft afgelegd. Dit middels film en werken van de kunstenaars. Op elke muur is een muurschildering van éen van de Sticky’s (a.k.a. de jonge kunstenaars) te zien, die een deel van de groei die ze mee hebben gemaakt tijdens dit project visualiseert: samenwerken, ondernemen, skills en kennis opdoen en portfolio opbouwen. Deze muurschilderingen brachten het geheel in de ruimte samen tot een visueel spectaculaire expositie!

Shop

Maar er was meer! Midden in de expo ruimte stond namelijk een pop-up shop met huidig werk van de kunstenaars. Zo waren er prints, t-shirt, jacks, schilderijen en verschillende handgeschilderde objecten te zien en te koop. Lekker een beetje rondneuzen tussen al dat moois is geen verkeerde zondagbesteding, al zeggen we het zelf!

Live painting

Maar er was nóg meer! Tijdens de gehele dag kon je de verschillende kunstenaars ook nog eens live aan het werk zien! En niet zomaar op een muur of doek, maar op heuse vervoersmiddelen. What a treat!

Bezoekers konden hun favoriete voertuig aanmelden voor een opknapbeurt, wat massaal is gedaan. Super leuk! Dit leverde niet alleen unieke auto’s op, maar ook bakfietsen en zelfs een hoogtewerker van een van onze favoriete sponsors HELI. There’s a first time for everything! Check de resultaten onder aan dit artikel!

Muziek

Deze dag was als een feestje. En een feestje zonder muziek is natuurlijk niet echt een feestje, dus ook daar was ook aan gedacht! We hebben onze krachten gebundeld met Hiphopstraatgebeuren. Zij hebben de gehele dag niet alleen de beats, maar ook live rap en rhyme ten gehoren gebracht. Thanks guys and girls!

Meer van dat?

Houd de Facebook nog in de gaten voor de laatste foto’s en de spetterende aftermovie (die nog online moet komen): https://www.facebook.com/stickyfingersgraffiti/

Dit project werd ondersteund door Stichting KOP (NL) en Graffiti vzw (BE) in samenwerking met Erasmus+ en JINT (Youth in Action). Naast bovengenoemden, willen we al onze sponsoren en professionals die ons hebben ondersteund super bedanken! En natuurlijk dikke thank you’s naar de jonge deelnemende kunstenaars en stuurgroep voor het neerzetten van dit prachtige project!

Verslag door Marlie Kennis en Romee Van Der Schoot (stuurgroep NL)