De start van Music on Wheels

15 december 2022

Music on Wheels is ons reizend muziekproject van en voor jongeren uit België, Portugal en Noorwegen. De crew toonde hun kunnen voor het eerst in de straten van Porto en was laatst present in de Centrale voor de apotheose van het Gents avontuur. Het verre Noorden is de volgende bestemming, meer bepaald de gemeente Nome.

Bij het inbeelden van de soundtrack van deze crew, denk all things hiphop in de mix met poppy invloeden. Voeg er breakers en moderne dansers aan toe en je vat het volledig. Het is op z'n minst fascinerend te noemen dat een bonte groep van dertig op een paar dagen meertalige rapverses, beats en moves doen samensmelten alsof ze het al lang doen. Improvisatie, goesting en de openheid van de groep maakte het mogelijk om muziek te maken over maatschappelijke thema's, vanuit de buik en aan een rottempo. Na elke dagen tijd trokken we uit de pop up opnamestudio richting stedelijke podia, in Porto was dit op het gezelligste viewpoint bij uitstek: Cais da Ribeira en in Gent De Centrale.

Dit was 2022 voor Music on Wheels in vogelvlucht in woorden, volg het Portugese avontuur door de videolens van onze Portugese partner Embaixada Dejuventade en het Gents avontuur door de lens van redacteur Céline Lenoir.

Tekst: Babette Verbrugghe


November // Stop 2 - België

Foto's door Céline Lenoir

Music on Wheels Belgium (c) Céline Lenoir
anonymous
The most relevant part for me was having discussions about art and getting to see more perspectives.
anonymous
I feel more inspired and motivated to grow within hiphop and social work than before!

Next stops

Maart - Noorwegen
Mei - België slotweek, info TBA


Met dank aan

Music on Wheels is een project gesteund door Jint vzw, Erasmus+ en de Vlaamse Overheid