Ontdek de nieuwe lichting

13 november 2023

Dit was de Le Mur paintbattle door de lens van Tessa Ruymbeek en jongerencoach Steven. Bedankt deelnemers, jury, partners in crime en vrijwilligers! Jah Stoemp, Robin MV, Beyond the clouds en Maïté Vanpoucke kleuren binnenkort Le Mur! Gefeliciteerd! 🌞

Meet the artists

Jah Stoemp 
Jah Stoemp (30 jaar) is een geboren en getogen Kempenaar en woont en verft sinds een paar jaar in Gent. Hij put inspiratie uit de reggaecultuur, zijn verbeelding en absurdisme. Hij gaat freestyle te werk, zijn pieces worden als het ware opgebouwd als een droombeeld en de afgebeelde personages zijn amorfe figuren. Geel, rood en groen - de kleuren van de Ethiopische vlag - komen telkens terug. Een dikke zwarte outline doet ze naar de voorgrond komen.

Robin MV
Milan (23 jaar) is de vrouw achter het pseudoniem Robin MV. Ze illustreert, schildert, animeert en ontwerpt interactieve visuals. Door de opleiding 'Design en Development' die Milan heeft gevolgd, heeft ze heel wat kennis over digitale technieken verworven. Ze is steeds hongerig naar meer technieken om te combineren. Zo is Milan is de eerste in de geschiedenis van Le Mur die de jury op de paintbattle overtuigde met haar allereerste graffiti piece!

Beyond the Clouds
Met Beyond the Clouds wil Margaux (28 jaar) je meenemen naar een andere wereld met dromerige landschappen en hemelse elementen. Haar werk verbeeldt vaak zowel de zachte als de sterke energie van vrouwen. Meestal werkt ze met aquarel, maar andere media zoals graffi ti en tatoeëren behoren ook tot haar steeds groeiende vaardigheden. Als sociaal geëngageerd kunstenaar is activisme een belangrijk onderdeel van Margaux's werk, net als het uitnodigen van anderen om hun creatieve zelf te vinden door middel van workshops en zelfonderzoek.

Maïté Vanpoucke
Maïté (22 jaar) is op zoek naar een combinatie tussen verschillende kunstdisciplines. Ze legt deze zoektocht vast in haar sculpturen, meubels, keramiek, schilderijen, tekeningen en digitaal werk. Ze creëert een spanning van herkenbare elementen en teksten gecombineerd met abstractie. De gestructureerde lijnen zijn onstaan door haar chronische migraine. De obsessieve plaatsing en herhaling van lijnen creëren een kalmerend effect voor haar. Ze ziet dit als een manier van schrijven. Maar dit schrijven gebeurt niet altijd op een letterlijke manier, de gelaagdheid van tekst vs. lijnen maakt het niet altijd leesbaar. En dit is precies wat ze wil.

Paintbattle Mechelen (c) Tessa Ruymbeek