Na de Zwerfkeet Sessies ‘21: een muzieklabel!

13 januari 2022

Afgelopen zomer zetten we de stap naar de ondersteuning van fris talent in hun muzikale traject tijdens de Zwerfkeet Sessies in Antwerpen. Dit was een samenwerking met onze partner uit het professionele veld, Sony Music. Deze samenwerking inspireerde ons bij het opstarten van ons eigen label.

Terug naar de start in 2018, naar het plan van ons pilootproject: we toeren in Vlaanderen rond met een werfkeet omgebouwd tot opnamestudio, de Zwerfkeet, en rijden naar cultuurarme Vlaamse buurten waar jongeren de kans grijpen om hun gevoelens en meningen uit te drukken door middel van muziek. Zo gezegd, zo gedaan. Lokaal verankerde jeugdpartners brachten ons bij de jongeren-hotspots uit hun buurt en meer dan 100 jongeren in totaal namen hun eigen track op. 

Het format ontwikkelde zich de afgelopen drie jaar dankzij oprichters, inspiratoren en rappers Wietse en Fatih, goerroe Kwame Mullz, alle rapcoaches, de partners die we ontmoetten en de jongeren die met hun verhalen,  creativiteit en passie voor muziek het project waarmaakten.

About de Zwerfkeet Sessies ‘21, Antwerpen

We vierden samen met Sony Music in september een week lang 5 jaar Urban Bib Permeke in Antwerpen en rolden onze Zwerfkeet op het De Coninkplein. Daar ondersteunden we, samen met lokale hiphophelden Luie Louis en Kleine Crack, 25 jongeren professioneel bij het opnemen van hun eigen track. 
 

Afsluiter van formaat: Q&A en live showcase

Daarnaast organiseerden we samen met Sony Music een Q&A met gevestigde waarden uit de muziekwereld met Dis Huyghe, Freddie Konings, Jana Tricot en Femke Hintjens. Daarbij vuurden jongeren hun vragen af op gevestigde waarden uit de muziekwereld. We sloten de week af met een klepper van een showcase. Alle tracks, opgenomen in de studio tijdens die week, werden live gebracht door de jonge artiesten.

Afbeelding verwijderd.

 

Het idee om een label op te starten

Met ons autonoom muzieklabel willen we al wie een hart voor muziek heeft (14-30 jaar) professioneel ondersteunen in zijn/haar/ x muzikaal traject. Ken of ben jij iemand die gebeten is door muziek? Zeg het voort: "Jouw track op Spotify, Apple Music en andere muziekplatformen? Of wil jij eens een muzikale sessie komen uitproberen in een professionele studio? Of gewoon je kritische boodschap delen met de wereld? Houd dan onze socials in de gaten, want op woensdag 16 februari lanceren we Graffiti Beats! Grijp dan je kans en reserveer je opnamesessie."

Fatih Akin
Houd onze kanalen in de gaten want op 16 februari lanceren we Graffiti Beats officieel! Grijp dan je kans en reserveer je opnamesessie.

Partners

Het project werd mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid en Sony Music.

We danken Urban Bib Permeke voor de logistieke en financiële support, rap-legends Kleine Crack en Luie Louis, Suarez Murals voor het artwork op de keet, StampMedia voor de video-edit van de Zwerfkeet Talks, alle leden en de host van het Q&A-panel, Obaidullah Karimy voor de aftermovie, de Graffiti Redactie voor de verslaglegging en Kris voor het vervoeren van onze keet.