Deze mensen sleutelen aan het beleid van onze toekomst

25 januari 2024

De tijd vliegt! We gaan het laatste jaar in van onze beleidsnota. Hoogtijd om na te denken over de rol van Graffiti vzw in de toekomst. Dat doen we samen met een stel knappe koppen. We stellen graag onze stuurgroep aan jou voor. 

Welkom, kom even bij ons zitten aan de beleidstafel!

Illustratie (c) Nine Lodewyckx aka LIX

Meermaals per maand komen we samen om te debatteren over de koers die we willen varen. Een betrokken gezelschap van talentvolle, diverse en gepassioneerde mensen vormt de stuurgroep. Na een diepgaand inhoudelijk onderzoek zullen zij de verschillende paden verkennen. Hierbij zullen zij onze bredere achterban en het team inschakelen voor input, tijdens inspraakmomenten. Zo zullen zij, elk vanuit hun expertise en rol, de contouren van ons toekomstig beleid vormgeven. Maak kennis met deze jonge en bruisende geesten!

Een zeskoppig team

1. Nine Lodewyckx - 29 jaar
IG: @l_ix__

Ik ben al 5 jaar vrijwilliger bij Graffiti, heb een groot hart voor de kunstvorm graffiti en voor kunsteducatie, creatief experiment en activisme. Kortom, alles rond (jonge) stemmen laten horen! En ik werk het liefst aan projecten waarbij er aandacht is voor diversiteit.

Waarom werk ik mee aan het beleid? Diversiteit, het mentaal welzijn van werknemers, de visuele vertaling van info naar illustraties en andere beeldvormen, kritisch burgerschap, jongeren een stem geven en inspireren zijn zaken die voor mij van belang zijn en waar ik mee aan de slag wil.

Ik zat bij het vorig beleidsproces, ook mijn ervaring als workshopbegeleider en vanuit mijn eigen ‘divers’ profiel maken een verschil. Bovendien is Graffiti een plek waar ik tijdens een moeilijke periode toch de kans kreeg om mijn passies te ontplooien en waar ik met veel plezier iets voor terugdoe.

2. Nele Staes
IG: @nelestaes

Binnen Graffiti vzw ondersteun ik nieuwe vrijwilligers en vrijwillig ik in alle domeinen van de organisatie. Kortom, ik noem mezelf vaak een manusje van alles binnen Graffiti.

Ik verschijn vaak als ambassadeur. Zo zorg ik dat alles klaar en duidelijk wordt uitgelegd aan jongeren, organisaties en partners. Ik ben een expert op gebied van Graffiti vzw! Ook rond het werken met mensen met een fysieke en een psychische kwetsbaarheid.

Door mijn extra levenservaring vind ik het belangrijk om mijn expertise op een andere manier te kunnen uitzetten dan de jongere helft van de stuurgroep. Voor mij ligt de focus veeleerder op het ondersteunen van een nieuwe generatie.

Foto Nele

3. Eva Guilbert - 26 jaar
IG: @evaguilbert

Ik liep twee leuke stages bij Graffiti! Binnen de stuurgroep neem ik de rol op als expert en vernieuwer! Met mijn BAP kreeg ik ervaringen en inzichten mee en bereikte ik maatschappelijk kwetsbare jongeren. Dit wil ik met veel plezier delen. De toekomst uitstippelen voor Graffiti vind ik spannend, graag bouw ik verder op mijn onderzoek!

Illustratie (c) Nine Lodewyckx aka LIX

4. Kaat Reyniers
Educatief medewerker, ook gekend als Kaat van Graffiti
IG: @como_gato

Als trotse werknemer die ondertussen deel uitmaakt van de Graffiti-familie, ben ik een groot supporter en ondersteuner van alles wat jong is en 'maakt' in de breedste zin van het woord.

Wat wil ikzelf realiseren in het nieuwe beleid voor Graffiti vzw? Een sociaal-artistieke visie op wat we doen, overgoten met een bindend community-sausje! Ik geloof ontzettend hard in de impact die de werking heeft en verder kan hebben op jong talent.

Met mijn expertise op vlak van vrijwilligers en als vernieuwer en onderzoeker voor het cultuur-educatieve luik, wil ik draagvlak creëren bij de achterban.

Kaat

5. Stijn Parmentier
Coördinator & fan van dag één

Sinds mijn puberteit zijn cultuur en beleidsbeïnvloeding mijn drijfveren en binnen Graffiti vzw zie ik dit samenkomen. Wat drijft me? Kinderen en jongeren streetart en rap kunnen laten leren kennen als communicatietechniek, daar doe ik het voor.

Graag wil ik 2024 een beleidsnota op tafel leggen waar iedereen in Graffiti trots op is. Structuur en strategie zijn twee essentiële zaken die ik in de stuurgroep en de organisatie wil brengen.

Stijn

6. Jasper Tack
Raad van bestuurder
IG: @thejaspertack

Met mijn kennis vanuit politieke besluitvormingsprocessen en mijn ervaring als vrijwilliger bij Graffiti vzw bij de jongerenredactie, wil ik meebouwen aan de toekomst van deze organisatie. Ik sta reeds aan het roer als voorzitter van Jong Groen Meetjesland. Met veel goesting om te leren hoe een organisatie werkt en de nieuwe wind binnen Graffiti vzw, wil ik mee aan de kar trekken!

Jasper Tack ken je misschien ook van de shortdocu 'Gen Z is mental', waar hij als documentairemaker op zoek ging naar de stem van jongeren over de impact van de lockdowns.

Illustratie Gen Z is Mental (c) Dylan Minnaert