Le Mur Gent Legrand Collection

Expo Le Mur Gent #22

Legrand Collection

In september vereeuwigt LEGRAND COLLECTION zijn creatieve boodschap tijdelijk op Le Mur Gent. Zo sloopt hij als tweeëntwintigste artiest op rij de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers. LEGRAND COLLECTION is de vierde artiest van de nieuwe lichting 2022.

Een korte biografie

Hannes Legrand aka Legrand Collection is een stoomtrein van creativiteit. Sinds hij het zonlicht zag is hij bezig met dingen maken, onderzoeken, kapotmaken, vermaken, spelen, eten, drinken, lachen, gieren, brullen. Creativiteit kent geen grenzen en moet ook niet altijd te serieus benaderd worden. Naast het produceren van tekeningen op papier, digitale bewerkingen, prints, kledij, sculpturen, tattoos, speelgoed, merchandising en verschillende glaswerken maakt hij graag tijd om op mooie plekjes een schilderij te maken.

Le Mur Gent

Le Mur Gent biedt maandelijks een jonge artistieke belofte de vrijheid om zijn of haar boodschap creatief en tijdelijk te vereeuwigen op een stukje muur in centrum Gent, daar waar reclame voordien het woord voerde. Zo sloopt een fysieke muur maand na maand de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers.

Bekijk de Le Mur Gent wall of fame.

Partners

Met de steun van de Vlaamse overheid en Heli Group, i.s.m. BarBroos, Cultuur Gent en Stad Gent