Mural Le Mur #26

Kom het werk van onze artiesten bekijken

In januari en februari vereeuwigt JAH STOEMP zijn creatieve boodschap tijdelijk op Le Mur. Zo sloopt hij als zesentwintigste artiest op rij de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers. JAH STOEMP is de eerste van de vier artiesten van de nieuwe lichting uit 2023.

Een korte biografie

Jah Stoemp (30 jaar) is een geboren en getogen Kempenaar en woont en verft sinds een paar jaar in Gent. Hij put inspiratie uit de reggaecultuur, zijn verbeelding en absurdisme. Hij gaat freestyle te werk, zijn pieces worden opgebouwd als een droombeeld en de afgebeelde personages zijn amorfe figuren. Geel, rood en groen - de kleuren van de Ethiopische vlag - komen telkens terug. Een dikke zwarte outline doet ze naar de voorgrond komen.

Le Mur Gent

Le Mur Gent biedt maandelijks een jonge artistieke belofte de vrijheid om zijn of haar boodschap creatief en tijdelijk te vereeuwigen op een stukje muur in centrum Gent, daar waar reclame voordien het woord voerde. Zo sloopt een fysieke muur maand na maand de spreekwoordelijke barrière tussen straatkunst en haar toeschouwers.

Bekijk de Le Mur Gent wall of fame.

Partners

Met de steun van de Vlaamse overheid en Heli Group, i.s.m. BarBroos, Cultuur Gent en Stad Gent