Redactiecafé

Wil jij de stem van je generatie laten weerklinken?

Ben je helemaal into schrijven, fotograferen of filmen? En ben je op zoek naar een creatieve hub waar je volop kunt experimenteren met storytelling?

Zin om met ons de verhalen van een opkomende creatieve generatie in de spotlight te zetten? Of voel je meer voor het delen van je eigen visie via een uitgediepte column of een recensie na wat journalistiek speurwerk?

Dan is de Redactie jouw ding! De Graffiti Redactie is dé broedplaats voor jong talent met een scherpe blik op de wereld. Jouw content krijgt een podium op onze sociale media, website en ons papieren magazine.

We zijn superbenieuwd met welke thema's jij aan de slag wilt en geloven in samenwerken als dé manier om je skills te laten groeien. Afhankelijk van wat je wilt doen en waar je in wilt groeien, matchen we je met talent binnen de Graffiti Redactie.

Interesse? Kom naar één van onze infosessies voor nieuwe projecten of fix een koffie met Babette.

De redactiewerking

Op deze data komen we samen met alle redacteurs en kunnen we ervaringen en ideeën uitwisselen, teams vormen en nieuwe tools uittesten. In tussentijd werken we verder aan de projecten.
 

GRAFFITI REDACTIE AGENDA: VOORJAAR 2024
Telkens van 18u30 tot rond 20u30, op ons kantoor. Daarna kan je afzakken naar ons atelier Straatier voor De Avonden, painten en tapen tot 21u30!

  • 20 februari: Redactiecafé
  • 21 maart: Redactielabo
  • 18 april: Redactielabo

Redactiecafé* = get-together / fun / catch up
Redactielabo** = uitwisseling / redactiewerk / vorming

Check deze bundel voor meer info & projecten


Meest gestelde vragen

Als vrijwilliger heb jij de touwtjes in handen en bepaal je zelf je engagement. Je kiest zelf je rol en hoeveel tijd je vrijmaakt. Ga je voor één artikel of een rubriek? Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het uitstippelen van jouw pad!

  1. Word reportagemaker & breng het verhaal van jongeren in beeld 
  2. Word columnist & voer journalistiek speurwerk
  3. Word coach & maak content op vraag van een jongere

We geven je de ruimte om te experimenteren, nieuwe dingen te ontdekken, bij te leren en nieuwe mensen ontmoeten. Daarnaast willen we jullie zoveel mogelijk kansen bieden en kansen laten grijpen die verbonden zijn aan je tijd als vrijwilliger bij ons.

Naast de redactiemomenten, zijn er ook andere inspirerende momenten waarop alle vrijwilligers worden uitgenodigd. Dit zijn workshopbegeleiders, bestuurders, tourbegeleiders, projectwerkers, artiesten en logistieke helpers. Maandelijks hosten we De Avonden, een gezellige bijeenkomst voor al onze vrijwilligers waar je je spuitkunsten kan uitproberen of kunt tapen in onze opnamestudio. Daarnaast organiseren we allerlei andere ontmoetingsmomenten. We vinden het belangrijk dat er momenten zijn waarop je kan connecteren met de hele Graffiti crew en ervaringen kunt delen.

Jaarlijks organiseren we creatieve vormingen. Via deze momenten en via één-op-één-coaching proberen we je zoveel mogelijk te ondersteunen en inspireren in je engagement. Daarnaast kan je je kennis en kunde uitwisselen met anderen tijdens onze meet ups en steek je heel wat op van anderen hun ervaringen.

Als vrijwilliger verwerf je een heleboel competenties die niet enkel voor dit vrijwilligerswerk nuttig zijn. Je leert een project inhoudelijk vormgeven, praktisch plannen en organiseren, je maakt mee content voor onze sociale media, website en in ons magazine, je kan meedenken over hoe we de werking nog beter kunnen doen draaien. Jouw creativiteit, redactionele kills en kennis worden aangescherpt. Fun! En alle activiteiten zijn gratis.

Yes, dat kan! Opstarten kan in elke periode van het jaar.


Een greep uit het werk van onze redactie

Bekijk enkele beelden uit onze rubrieken, fotoreeksen, docu's, en zo meer.
Bekijk al onze artikels hier uitgebreid!