SAVE THE DATE: 18.10.2023!

9 augustus 2023

We presenteren 'AlcublART MANIFEST', de première van een unieke docu over 20 beginnende straatkunstenaars die in het voorjaar van 2023 voor het eerst deelnemen aan een internationaal kunstenfestival in Alcublas, Spanje.

Muurschilderingen en artistieke interventies die belangrijke sociale thema's verbeelden, zoals duurzaam toerisme en toekomstperspectief, transformeren het kleine dorp in één week. Terwijl de artiesten elkaars werk zien evolueren en de verflagen drogen, worden ze geconfronteerd met uitdagingen waar niet meteen oplossingen voorhanden zijn. De docu volgt hun inspirerende reis door de jungle van statuten, de struggle om een eerlijke verloning, de druk om een multiset aan ondernemerskills te sprokkelen, en zo meer. 

Laat je inspireren door het manifest dat hieruit voortvloeide en verlaag mee de drempels voor de straatkunstenaars van morgen. Na de docu en de bijhorende foto-expo van Rune Timmermans kan je in gesprek gaan met de artiesten en documentairemakers.

Voor wie?

Alle organisaties die jong talent in huis hebben, die aan de hand van het internationaal kunstenfestival een potentiële case study kunnen zien voor de interne werking.