Ben je een jongere tussen 16 en 30 jaar met goesting om je vrijwillig te engageren in een jonge, creatieve en groeiende organisatie? Dan ben je bij Graffiti vzw aan het juiste adres! We zijn steeds op zoek naar jongeren die mee willen bouwen aan onze missie. 

Benieuwd naar onze werking? Dan is naar beneden scrollen de boodschap! 


 

Als begeleider trek je doorheen Vlaanderen en Brussel om onze workshops, ateliers en trajecten te begeleiden. Ons doel is om van kinderen en jongeren kritische burgers te maken. Hoe doen we dat? Door hen creatieve tools aan te reiken, hen hiermee te laten experimenteren en hen zo hun mening te laten uiten! 

Workshops begeleiden

Vind je het leuk om voor een groep kinderen of jongeren te staan en hen creatief te prikkelen? Dan is workshops begeleiden zeker iets voor jou. We hebben een ruim aanbod aan activiteiten die je kan begeleiden. Blader gerust eens door onze website, zo kan je ontdekken wat allemaal in ons aanbod zit. 

Projectwerker

Werk je graag samen met anderen? Hou je er van telkens nieuwe dingen te doen? Dan moet jij projectwerker worden. Soms verzinnen we zelf een ferm project, soms doen we een project in samenwerking met anderen. Heb je zelf een idee? Dan kunnen wij je helpen bij je subsidiedossier. 


Wij organiseren ook evenementen waar jij deel van kan uitmaken. Om de 3 maanden hebben wij een nieuwe expo in huis. Je kan zelf iets tentoonstellen, meewerken aan de opbouw van een expo of gewoon de bar beheren tijdens de vernissage.

Graffititours

In ons aanbod vind je ook graffititours terug. Deze tours vinden plaats in Gent, Antwerpen of Brussel waar we met groepen van min 4 en max 20 deelnemers vanaf 6 jaar graffiti gaan spotten. De deelnemers leren heel wat bij over soorten graffiti, de geschiedenis van graffiti, de termen die men in de scene gebruikt en zien de mooiste pieces in twee uur. Wil je graag diverse groepen mee op sleeptouw nemen? Wil je jouw kennis of expertise over graffiti en streetart delen? Of wil je graag de mooiste pieces in de stad ontdekken? Dan is dit zeker iets voor jou!

Atelierwerking

We doorkruisen een creatief traject met jongeren (14-16 jaar). Jongeren leren verschillende technieken en disciplines aan en we wakkeren hen zo om aan van zich te laten horen.  Als begeleider van de atelierwerking krijg je de kans om met jongeren een traject van A tot Z te doorlopen. Daarnaast kan je mee nadenken over de inhoud en het traject dat we samen afleggen. Creativiteit, buurtwerk en experimenteren staan hier centraal!

Coachingstraject

Gooien we je voor de leeuwen? Nee hoor! We starten met een opleidingstraject op jouw maat. We houden rekening met je ervaring en expertise en stippelen zo samen een traject uit. De edu's nemen je onder hun vleugels en ondersteunen je in je eerste stappen binnen onze werking.  

Heb jij een kritische kijk op de actualiteit? En kan je die kritiek ook omzetten in een vurige polemiek? Kan jij een interview afnemen waarin de tegenpartij het achterste van zijn tong laat zien? Maak je graag foto’s? Of is illustreren meer jouw ding? Welkom bij de redactie van ons jongerenblad Transparant, een driemaandelijks magazine dat verspreid wordt in Vlaanderen en Brussel. We geven een jonge blik op de actualiteit: politiek, economie, cultuur, kunst … doorkruisen mekaar doorheen het nummer. 

Stuur een mailtje naar Romy


 

Ben je geïnteresseerd om onze organisatie mee te besturen? Kom dan mee aan het roer staan van Graffiti vzw. 

Het beleid is alles wat te maken heeft met subsidies, onze doelstellingen en de strategie om dat alles te bereiken. De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur zijn onze twee bestuursorganen en bestaan uit… jawel! Vrijwilligers! Soms starten we een werkgroep op die werkt rond één bepaald aspect, bijvoorbeeld de beleidsnota.

Vrijwilligersactiviteiten

We organiseren maandelijkse De Avonden , een moment waarop je elkaar kan ontmoeten en ervaringen delen. We gaan voor een boeiende mix aan activiteiten, workshops en vormingen. 

Vorming 

Jaarlijks organiseren we verschillende vormingsmomenten. Via deze momenten proberen we jullie zoveel mogelijk te ondersteunen en coachen in jullie engagement. 

Gratis competenties 

Als vrijwilliger verwerf je een heleboel competenties die niet enkel voor dit vrijwilligerswerk nuttig zijn. Je leert groepen begeleiden en animeren, plannen en organiseren, mee schrijven aan een leuk tijdschrift, mee denken hoe we de organisatie nog beter doen draaien. Jouw creativiteit, techniek en kennis worden aangescherpt, je leert een klantgerichte houding aannemen… Leuk en helemaal gratis. Wij zoeken samen met jou naar punten waar jij rond wil werken. Waarop wacht je nog? 

Talenten

Bij Graffiti vzw geloven we in talenten en de juiste m/v/x op de juiste plaats. Niets leuker toch, om je passie te delen of de kans te krijgen om te groeien in wat je echt leuk vindt. 

We gaan graag samen met jou opzoek naar je ideale plek binnen Graffiti vzw! 

Goesting?

Laat dan zeker je gegevens hier achter wij contacteren je zo snel mogelijk! 

Tot binnenkort!
Het graffititeam