Ben jij een jongere tussen de 16 en 30 jaar met een gezonde portie durf en enthousiasme? En zoek je vrijwilligerswerk om je in te smijten? Dan is Graffiti vzw iets voor jou! Leer workshops begeleiden, ondersteun projecten en evenementen, schrijf mee of maak illustraties voor het tijdschrift Transparant, flyer voor onze activiteiten of tap op onze jaarlijkse jam…

of misschien sta je liever mee aan het roer?
Hieronder vind je een overzicht van de verschillende engagementen die je bij ons kan opnemen. Heb je interesse? Wil je ons graag leren kennen? Laat dan je gegevens hier achter en wij contacteren je spoedig!

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar Jessie.

Onze activiteiten staan in het teken van creatief communiceren. Wij geloven er in dat iedereen, elke jongere, het recht heeft om zich te uiten. We zien dit als een basisvoorwaarde om te kunnen deelnemen aan deze maatschappij. Maar niet iedereen is even vaardig met woorden. Daarom willen wij via ons aanbod kinderen en jongeren laten proeven van technieken om je op een (creatieve) manier te uiten. 

Workshops begeleiden

Vind je het leuk om voor een groep kinderen of jongeren te staan en hen creatief te prikkelen? Dan is workshops begeleiden zeker iets voor jou. We hebben een ruim aanbod aan activiteiten die je kan begeleiden. Blader gerust eens door onze website, zo kan je ontdekken wat allemaal in ons aanbod zit. 

Projectwerker

Werk je graag samen met anderen? Hou je er van telkens nieuwe dingen te doen? Dan moet jij projectwerker worden. Soms verzinnen we zelf een ferm project, soms doen we een project in samenwerking met anderen. Heb je zelf een idee? Dan kunnen wij je helpen bij je subsidiedossier. 


Wij organiseren ook evenementen waar jij deel van kan uitmaken. Om de 3 maanden hebben wij een nieuwe expo in huis. Je kan zelf iets tentoonstellen, meewerken aan de opbouw van een expo of gewoon de bar beheren tijdens de vernissage.

Graffititochten 

In ons aanbod vind je ook graffititochten terug. Dit zijn tochten die plaats vinden in Gent, Antwerpen of Brussel waar we met groepen van min 4 en max 20 deelnemers vanaf 6 jaar graffiti gaan spotten. De deelnemers leren heel wat bij over soorten graffiti, de geschiedenis van graffiti, de termen die men in de scene gebruikt en zien de mooiste pieces in twee uur. Wil je graag diverse groepen mee op sleeptouw nemen? Wil je jouw kennis of expertise over graffiti en streetart delen? Of wil je graag de mooiste pieces in de stad ontdekken? Dan is dit zeker iets voor jou!

Atelierwerking

We doorkruisen een creatief traject met jongeren (14-16 jaar). Via dit atelier leren jongeren verschillende technieken en methodieken aan om creatief te communiceren. Binnen dit atelier krijg je als begeleider de kans een langer traject met jongeren te doorlopen. Daarnaast kan je mee nadenken over de inhoud en het traject dat we samen afleggen. Creativiteit en experimenteren staan hier centraal!

Coachingstraject

Gooien we je voor de leeuwen? Nee hoor! In een eerste fase maken we je wegwijs in de opbouw van een activiteit of tocht en kom je eens mee observeren hoe zo'n activiteit nu precies verloopt. Daarna ga je 'in stage'; je begeleidt vijf activiteiten onder intensieve ondersteuning van een van onze educatieve medewerkers. Als laatste volgt een eindevaluatie en belonen we je met het certificaat begeleider bij Graffiti vzw.

Heb jij een kritische kijk op de actualiteit? En kan je die kritiek ook omzetten in een vurige polemiek? Kan jij een interview afnemen waarin de tegenpartij het achterste van zijn tong laat zien? Maak je graag foto’s? Of is illustreren meer jouw ding? Welkom bij de redactie van ons jongerenblad Transparant, een driemaandelijks magazine dat verspreid wordt in Vlaanderen en Brussel. We geven een jonge blik op de actualiteit: politiek, economie, cultuur, kunst … doorkruisen mekaar doorheen het nummer. 
Stuur een mailtje naar Stefaan 

Ben je geïnteresseerd om onze organisatie mee te besturen? Kom dan mee aan het roer staan van Graffiti vzw. 

Het beleid is alles wat te maken heeft met subsidies, onze doelstellingen en de strategie om dat alles te bereiken. De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur zijn onze twee bestuursorganen en bestaan uit… jawel! Vrijwilligers! Soms starten we een werkgroep op die werkt rond één bepaald aspect, bijvoorbeeld de beleidsnota.

Activiteiten voor vrijwilligers

We laten onze vrijwilligers niet in de kou staan en voorzien verschillende momenten waarop jullie elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen delen. 
Maandelijks organiseren we gezellige vrijwilligersavonden met een boeiende mix aan activiteiten en vormingen. Jaarlijks gaan we  op weekend met de hele ploeg. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je hier kan experimenteren en inspiratie op doen. 

Gratis competenties 

Als vrijwilliger verwerf je een heleboel competenties die niet enkel voor dit vrijwilligerswerk nuttig zijn. Je leert groepen begeleiden en animeren, plannen en organiseren, mee schrijven aan een leuk tijdschrift, mee denken hoe we de organisatie nog beter doen draaien. Jouw creativiteit, techniek en kennis worden aangescherpt, je leert een klantgerichte houding aannemen… Leuk en helemaal gratis. Wij zoeken samen met jou naar punten waar jij rond wil werken. Waarop wacht je nog? 

Talenten

Bij Graffiti vzw geloven we in talenten en de juiste m/v/x op de juiste plaats. Niets leuker toch, om je passie te delen of de kans te krijgen om te groeien in wat je echt leuk vindt. 

Goesting?

Laat dan zeker je gegevens hier achter wij contacteren je zo snel mogelijk!

Tot binnenkort!
Het graffititeam