Ben je tussen de 16 en 30 jaar en heb je goesting om je te engageren in een jonge en creatieve organisatie? Dan ben je bij Graffiti vzw aan het juiste adres! 
Als vrijwilligersorganisatie zijn we steeds op zoek naar jongeren die een engagement willen opnemen, groot of klein, binnen onze organisatie. Samen met jullie werken we aan en dragen we onze misse uit over heel Vlaanderen en Brussel! 

Wat doet graffiti vzw?

Graffiti vzw is een experimenteerplek die kinderen en jongeren uitdaagt om van zich te laten horen. Daartoe reiken we hen creatieve technieken aan die we koppelen aan actuele thema’s en de leefwereld van kinderen en jongeren.

Wat kan jij hier doen?

Als vrijwilliger kan je hier een (actieve) rol  in opnemen door activiteiten te begeleiden, projecten te ondersteunen, je stem te laten horen in ons jongerenmagazine Transparant of beleidsmatig mee na te denken over onze toekomst.

Workshops begeleiden

Als begeleider trek je doorheen Vlaanderen en Brussel om onze workshops, ateliers en trajecten te begeleiden. Ons doel is om van kinderen en jongeren kritische burgers te maken. Hoe doen we dat? Door hen creatieve tools aan te reiken, hen hiermee te laten experimenteren en hen zo hun mening te laten uiten! 
Blader zeker eens door onze website, zo kan je ontdekken wat allemaal in ons aanbod zit. 
Heb je nog nooit voor een groep gestaan of weet je niet goed wat je moet verwachten! No worries, we nemen je mee in een persoonlijk coachingstraject en begeleiden je in het begeleider worden! 

Projectwerker

Werk je graag samen met anderen? Hou je er van telkens nieuwe dingen te doen? Dan moet jij projectwerker worden. Soms verzinnen we zelf een ferm project, soms doen we een project in samenwerking met anderen. Heb je zelf een idee? Dan kunnen wij je helpen bij je subsidiedossier. 
Vorig jaar hadden we met ‘Sticky Fingers’ een internationaal Graffitiproject en dit jaar smijten we ons met  ‘De Zwerfkeet’ op de Hiphopwereld en veroveren we Mechelen en omstreken!.
Meer info: wietse@graffitivzw.be 

Graffititours

Deze tours vinden plaats in Gent, Antwerpen of Brussel . Deelnemers leren heel wat bij over soorten graffiti, de geschiedenis van graffiti, de termen die men in de scene gebruikt en zien de mooiste pieces in twee uur. Wil je jouw kennis of expertise over graffiti en streetart delen? Of wil je graag de mooiste pieces in de stad ontdekken? Dan is dit zeker iets voor jou! 
Meer info: wietse@graffitivzw.be 

Straatier

Straatier is de atelierwerking (12-18 jaar) van Graffiti vzw. Experimenteren met creatieve technieken en zo op zoek gaan naar een manier om je stem te laten horen, dat is waar Straatier voor staat.  Doordeweeks broeden de vrijwilligers van Graffiti vzw er op hun eigen creatieve eieren. En elke woensdag stellen die vrijwilligers de werkplaats open voor jongeren uit onze buurt en omstreken. Zin om aan te sluiten bij het Straatierteam? Één adres: ine@graffitivzw.be 

Coachingstraject

Als beginnende begeleider nemen we je mee in een opleiding en coachingstraject. We houden rekening met je ervaring, expertise en talenten en stippelen zo samen een traject uit. 

Redactielid 

Heb jij een kritische kijk op de actualiteit? En kan je die kritiek ook omzetten in een vurige polemiek? Kan jij een interview afnemen waarin de tegenpartij het achterste van zijn tong laat zien? Maak je graag foto’s? Of is illustreren meer jouw ding? Welkom bij de redactie van ons jongerenblad Transparant, een driemaandelijks magazine dat verspreid wordt in Vlaanderen en Brussel. We geven een jonge blik op de actualiteit: politiek, economie, cultuur, kunst … doorkruisen mekaar doorheen het nummer. 
Zin om mee te werken? Stuur een mailtje naar Romy@graffitivzw.be 

Stuur een mailtje naar Romy


 

Beleider

Heb je interesse om Graffiti vzw mee te besturen? 
Het beleid is alles wat te maken heeft met subsidies, onze doelstellingen en de strategie om dat alles te bereiken. De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur zijn onze twee bestuursorganen en bestaan uit… jawel! Vrijwilligers! Soms starten we een werkgroep op die werkt rond één bepaald aspect, bijvoorbeeld de beleidsnota.
Meer info: peter@graffitivzw.be 

Nog iets anders 

Ben je meer op zoek naar een sporadisch engagement? Of wil je je steentje op een andere manier bijdragen? De mogelijkheden zijn eindeloos! We gaan graag samen met jou opzoek naar je ideale plekje hier bij ons! 
- Eenmalige events logistiek ondersteunen (opening expo, jam…)
- Ondersteunen van bureau en administratieve taakjes
- Reportages maken van de activiteiten, projecten en evenementen van Graffiti vzw 
- Werkgroepen, evenementen, vormingen of projecten inhoudelijk voeden en opvolgen
- … 
 

Wat bieden wij jou aan? 

Als vrijwilliger krijg je natuurlijk heel wat in return. We geven je hier de ruimte om te experimenteren, nieuwe dingen te ontdekken, bij te leren en nieuwe mensen ontmoeten! Daarnaast willen we jullie zoveel mogelijk kansen bieden en kansen laten grijpen die je verbonden zijn aan je tijd als vrijwilliger bij ons. 
Wat mag je verwachten: 

Vrijwilligersactiviteiten

Maandelijkse organiseren we leuke vrijwilligersactiviteiten. Van een spuitsessie in de grindbakken tot een workshop zeefdrukken tot een uitstapje naar Watou of een kanotocht op de Gentse wateren om afval te vissen, alles kan! We vinden het belangrijk dat er momenten zijn waarop je elkaar kan ontmoeten en ervaringen kan delen. 

Vorming 

Jaarlijks organiseren we inhoudelijke en creatieve vormingen. Via deze momenten proberen we je zoveel mogelijk te ondersteunen en inspireren in je engagement. 

Gratis competenties 

Als vrijwilliger verwerf je een heleboel competenties die niet enkel voor dit vrijwilligerswerk nuttig zijn. Je leert groepen begeleiden en animeren, plannen en organiseren, mee schrijven aan een leuk tijdschrift, mee denken hoe we de organisatie nog beter doen draaien. Jouw creativiteit, techniek en kennis worden aangescherpt, je leert een klantgerichte houding aannemen… Leuk en helemaal gratis. 

Heb je na het lezen van al deze info goesting gekregen om vrijwilliger te worden bij ons? Fantastisch! Hieronder een kort stappenplan van hoe je dat kan worden!
 

Hoe gaat het in zijn werk?

- Stuur een mailtje naar jessie@graffitivzw.be, de vrijwilligersmadam!
- Daarna zoeken jullie samen naar een momentje om kennis te maken. 
- Op basis van je interesses matchen we jou met je coach en de activiteit die je graag zou doen of het engagement dat je wil opnemen
- Klikt het en is het je ding? Yay! Dan neemt je coach je verder mee in je traject! 
 
 
Tot binnenkort!
Het graffititeam