Graffiti vzw is een jeugdwerkorganisatie gebeten door creatief communiceren. Gebeten? Ja, zowel het team als de vrijwilligers zijn er meer dan ooit van overtuigd dat als je communiceert, je deel uitmaakt van de samenleving. Communiceren stelt je in staat je mening kenbaar te maken en te achterhalen wat er bij anderen leeft.

We streven er naar de communicatieve vaardigheden bij alle jongeren tussen zes en dertig jaar te versterken. Hoe pakken we dat aan?

We hebben voor organisaties (jeugddiensten, culturele centra, bibliotheken...) een aanbod van workshops, combo's, tochten en vormingen waarin kinderen en jongeren experimenteren met verschillende vormen van communicatie (verf, tekenen, mode, theater, film, foto, muziek en tekst). Tijdens de activiteiten stimuleren we de deelnemers de communicatiemiddelen creatief te gebruiken en zo op zoek te gaan naar een eigen, unieke manier om zich uit te drukken.

Daarnaast bieden we maatwerk aan en ontwikkelen we bestaande of nieuwe activiteiten uit op maat van de organisatie, de doelgroep, de verwachtingen...

Bovendien inspireren we ook jongeren en het jeugdwerk met onze unieke kijk op communicatie! We organiseren vormingen bij ons thuis, publiceren een driemaandelijks tijdschrift, verzamelen informatie over graffiti in de Graffitibib

Vrijwilligers zijn de motor van onze organisatie. Hun expertise, drive en creatieve impulsen zorgen voor het nodige vuur in onze organisatie. Mee werken aan Graffiti vzw kan altijd en overal. Meer info vind je hier.
De carrosserie van Graffiti vzw is opgebouwd uit 8 medewerkers:

Peter Bosschaert

architect met beleidsdrift, 
legt nieuwe wegen aan 
peter@graffitivzw.be

Stefaan Willems

administratieve klasbak 
met allround-ambities, 
regisseur van de expo's 
en Transparant 
stefaan@graffitivzw.be

Jessie Coppens

vrijwilligerstrekker 
met textieladoratie,
lokt kinderen en 
jongeren tot bij ons 
jessie@graffitivzw.be

Ellen Theite

Chef de promotie 
met administratieskills, 
leidt de reservaties 
in logistieke banen 
ellen@graffitivzw.be

Wietse Vandaele

projectengoeroe met 
spuitspecialisatie, 
runt de graffitibib
wietse@graffitivzw.be

Romy Straetmans

toegangelijkheids- en 
maatwerkmadam, 
zonder zittend gat
romy@graffitivzw.be

Bart Verhaeghe

cijfergenie met 
grote liefde voor tabellen, 
regelt graffiti bij je thuis
bart@graffitivzw.be
   

Katrien Dellafaille

vormgevend toppertje,
ontwerpt heel, héél mooie dingen
katrien@graffitivzw.be

Graffiti vzw streeft ernaar al haar activiteiten toegankelijk te maken zodat élk kind en élke jongere bij ons kan experimenteren en zich communicatief ontplooien. Daarom bieden wij onze activiteiten aan op maat van jouw doelgroep - met of zonder beperking, taalachterstand, kansengroepen… Wij informeren ons over de noden en behoeften van je doelgroep en stemmen zowel de begeleiding als de activiteit daarop af.


We weten dat onze prijs een drempel kan zijn, daarom werken we met een toegankelijkheidskorting voor organisaties die werken met een specifieke doelgroep. Zo krijg je een korting van 32 euro bij het boeken van een workshop. Als organisatie kan je tegen deze voorwaarden jaarlijks drie activiteiten reserveren.

Transparant

Transparant is het papieren magazine van Graffiti vzw. Driemaandelijks schrijft en illustreert een redactioneel groepje vrijwilligers het tijdschrift vakkundig vol.

Op graffitivzw.be/labo/transparant vind je alle publicaties terug.

Op maat van de straat

Krabbels of kunst? Kleur of terreur? Graffiti en street art duiken al jaren op in het straatbeeld. Gehaat of verguisd, geroemd of bejubeld: iedereen heeft er wel een mening over. Maar wat ondernemen steden en gemeenten op vlak van graffiti? Op maat van de straat geeft je een integrale kijk op graffiti en het omgaan ermee.

Voor een korte blik in het boek klik hier.

Nood aan een verfrissend ontwerp? Katrien is niet alleen de vaste grafische vormgever voor Graffiti vzw, KrisKras vzw en VVJ, ze maakt ook graag tijd voor andere jeugdwerkorganisaties! Bekijk gerust haar portfolio of neem contact op met Katrien.