Maatwerk

Vind je niet wat je zoekt in ons aanbod? Geen probleem! Dan is maatwerk dé oplossing: activiteiten op maat van jouw organisatie!

Maatwerk is wat Graffiti vzw doet groeien. Door activiteiten of projecten op maat uit te werken, houden we voeling met het werkveld. Via maatwerk ontdekken we nieuwe inzichten in methodieken, spelen we in op nieuwe trends en evoluties en houden we de vinger aan de pols bij wat bij onze doelgroep leeft.


Dus: daag ons uit en stel je vraag!

Wij bekijken aandachtig naar wat je graag met wie wil bereiken, broeden op wat ideeën en doen je een inhoudelijk voorstel waar je geen nee tegen durft zeggen! Daarna bepalen we in samenspraak de financiële en praktische afspraken en werken je vraag op maat uit. Maatwerk vraag je best twee à drie maand op voorhand aan.


Kan het wat concreter? Ja hoor:

Je zoekt een activiteit waarmee je een bepaald thema samen met je jongeren kan uitwerken of kan toewerken naar een specifiek resultaat? Dan sleutelen we aan een bestaande workshop tot hij volledig aan je wensen voldoet. Hoe ver gaan we daar in? Heel ver! Indien je wenst, boksen we een volledig nieuwe activiteit ineen. Ter illustratie, een voorbeeld:

Actieredactie op maat

Dit voorjaar vroeg De Kleine Cervantes onze hulp. De kleine Cervantes is de jeugdliteratuurprijs van de Stad Gent, een project geïnitieerd door WOCK Gent, met als doel een brug te slaan tussen school en cultuur.

Wij streken met onze aangepaste Actieredactie neer bij de jongerenjury en maakten samen met hen creatieve boekrecensies! Tijdens de workshop werkten we met collage- (tekst als beeld), illustratie- en fototechnieken waarbij ze op geheel unieke manier hun recensies inhoud gaven. Boeken lezen saai? Recensies schrijven lastig? Daar denken wij - en de jonge juryleden – nu anders over!

Je broedt op een project met of door jongeren en zoekt een partner of ondersteuning voor de uitwerking ervan? We broeden je gouden ei graag samen uit! Of je hebt een uitgewerkt project en wil een bepaald onderdeel uitbesteden? Jij vraagt, wij ontwikkelen passende activiteiten binnen je project! Ter illustratie, een voorbeeld:

Graffitiproject Pigment

Pigment was een intergemeentelijk graffitiproject voor en door jongeren, opgestart door de jeugddiensten van de Hoeilaart, Overijse en Tervuren. De drie gemeenten wensten graffiti uit de gure straatjes van hun steden te halen en hun bewoners bewust te maken van de kracht van graffiti als tool om je creatief te uiten. We sloten samen met de drie gemeenten een overeenkomst voor een periode van 14 maanden waarbinnen wij het project Pigment onder de arm namen. Zo coördineerden we een  stuurgroep van jongeren, planden we allerlei activiteiten rond graffiti en street art voor de jongeren uit de Druivenstreek en organiseerden we een grote graffiti-jam.