Infosessie workshopbegeleiding

Wil jij een groep triggeren met je enthousiasme?

Ben jij iemand waarbij het kriebelt om kinderen en jongeren te triggeren op een creatieve manier? Met verf, druktechnieken, fotografie en andere technieken? JA? GREAT! Kom luisteren naar wat je bij ons kunt doen tijdens één van onze infomomenten in ons atelier Straatier.

Een opleidingstraject tot begeleider

Stond je nog nooit voor een groep of weet je niet goed wat je moet verwachten? No worries, we nemen je mee in een persoonlijk coachingstraject en begeleiden je in het begeleider worden! We bieden je skills die in je verdere loopbaan van pas zullen komen. Op basis van jouw ervaring en interesses bieden we een opleidingstraject. Daarbij focussen we op:

  • tips en tricks om een groep te coachen en tegelijk aandacht kunt hebben voor het individuele proces,
  • hoe je aan de slag kunt gaat met allerlei creatieve technieken en methodieken,
  • hoe je kinderen en jongeren stimuleert om hun mening te uiten op een artistieke manier.
     

Je impact als begeleider

Als begeleider trek je doorheen Vlaanderen en Brussel om onze workshops, ateliers en trajecten te begeleiden. Ons doel is om van kinderen en jongeren kritische burgers te maken. Hoe doen we dat? Door hen creatieve tools aan te reiken, hen hiermee te laten experimenteren en hen zo hun mening te laten uiten! Blader door onze website en ontdek ons aanbod.

Als vrijwilliger krijg je natuurlijk heel wat in return. We geven je hier de ruimte om te experimenteren, nieuwe dingen te ontdekken, bij te leren en nieuwe mensen ontmoeten! Daarnaast willen we jullie zoveel mogelijk kansen bieden en kansen laten grijpen die je verbonden zijn aan je tijd als vrijwilliger bij ons. 

Je krijgt een forfaitaire vergoeding en we voorzien bus- en treinkaarten voor je reis. Je belandt in een sociaal netwerk via maandelijkse, boeiende vrijwilligersactiviteiten.

Maandelijkse organiseren we leuke vrijwilligersactiviteiten. Van een spuitsessie in de grindbakken tot een workshop zeefdrukken tot een uitstapje naar Watou of een kanotocht op de Gentse wateren om afval te vissen, alles kan! We vinden het belangrijk dat er momenten zijn waarop je elkaar kan ontmoeten en ervaringen kan delen. 

Jaarlijks organiseren we inhoudelijke en creatieve vormingen. Via deze momenten proberen we je zoveel mogelijk te ondersteunen en inspireren in je engagement. 

Als vrijwilliger verwerf je een heleboel competenties die niet enkel voor dit vrijwilligerswerk nuttig zijn. Je leert groepen begeleiden en animeren, plannen en organiseren, mee schrijven aan een leuk tijdschrift, mee denken hoe we de organisatie nog beter doen draaien. Jouw creativiteit, techniek en kennis worden aangescherpt, je leert een klantgerichte houding aannemen… Leuk en helemaal gratis.