Colour the Streets

Colour the Streets (CTS) is een project dat wil inzetten op de representatie van alle jongeren in de streetart community. Dit doen we door jams, etentjes en een festival te organiseren.

Het doel is dat vrouwen, gender- en neurodiverse, queer, andersvalide, cultureel diverse artiesten of personen met een interesse in graffiti zo makkelijker hun weg vinden en zich veiliger voelen in de graffitiwereld.

Elke eerste zondagnamiddag van de maand is iedereen welkom op onze jams vanaf 13 uur in het Gentse 'Graffitistraatje'. Af en toe worden die sessies voorafgegaan door een kennismakings- en schetsbrunch. In het najaar sluiten we het seizoen af met Walk the Talk Fest, een festival met talks en workshops voor jonge artiesten. Zo willen we de community op een laagdrempelige manier inclusiever maken.

Voor en door jonge creatives

CTS is een initiatief van projectwerkers Nine Lodewyckx en Margaux Poppe, in samenwerking met Graffiti vzw en Gentse jeugdwelzijnspartners. Hiermee willen we inzetten op de representatie van alle jongeren en zo de streetart community op een laagdrempelige manier diverser maken. Dit doen we door jams, brunches en een festival te organiseren.

Wil je meedoen?

Klik op de link voor alle details, meer informatie en eventuele inschrijving. Inschrijven is optioneel, tenzij je met een groep wil komen. Dan graag voor iedereen! Dat kan in één handige klik.

FAQ

Artiesten LIX (aka Nine) en Beyond the Clouds (aka Margaux) organiseren vanuit hun eigen noden Colour the streets. Graffiti vzw staat in voor de begeleiding van startende artiesten, CTS brengt een nieuwe community samen. Samen met Graffiti vzw en met ondersteuning van EYC realiseren we onze missie. 

Nine Lodewyckx (29 jaar) is graffiti artiest, sociaal innovatief en creatief ondernemer, leerkracht kunstonderwijs, doet artistiek-cultureel vrijwilligerswerk en wil de community inclusiever maken als ervaringsdeskundige.

Margaux Poppe (29 jaar) creëert uiteenlopende kunstprojecten onder de naam Beyond the Clouds. Ze zet zich graag in voor meer gelijkheid en positiviteit aan de hand van activistische kunst, onder andere als graffiti artiest, tekenares en via waterverf workshops. En binnen CTS doet ze dit door festival 'Walk the Talk' te organiseren.

We doelen op mensen met een diverse achtergrond: je bent -30, creatief, vrouw of genderdivers, of hebt een handicap of beperking of een migratie-achtergrond … We sluiten niemand uit op basis van deze factoren, iedereen is welkom op de jam maar voor onze ontmoetingsmomenten zetten we onze middelen extra in voor deze groepen.

Volg het project via Instagram!
@youcolourthestreets


CTS DANKT HAAR BESTAAN AAN

Alle jongeren, graffiticoaches en oprichters Nine Lodewyckx en Margaux Poppe, lokale partners. Het project werd mogelijk gemaakt door De Vlaamse Overheid en Ghent European Youth Capital.