Music on Wheels

Music on Wheels was het reizend muziekproject van en voor jongeren uit België, Portugal en Noorwegen in 2022 en 2023. De crew toonde hun kunnen voor het eerst in de straten van Porto. Het verre Noorwegen was de tweede bestemming en in mei 2023 was de crew voor het laatst present in de Centrale voor de apotheose van het Gents avontuur.

THE STORY

Bij het inbeelden van de soundtrack van deze crew, denk all things hiphop in de mix met poppy invloeden. Voeg er breakers en moderne dansers aan toe en je vat het volledig. Het is op z'n minst fascinerend te noemen dat een bonte groep van dertig op een paar dagen meertalige rapverses, beats en moves doen samensmelten alsof ze het al lang doen. Improvisatie, goesting en de openheid van de groep maakte het mogelijk om muziek te maken over maatschappelijke thema's, vanuit hun buik en aan een rottempo. Na elke dagen tijd trokken we uit de popup opnamestudio richting stedelijke podia, in Porto was dit op het gezelligste viewpoint bij uitstek: Cais da Ribeira en in Gent, in De Centrale.

Dit was Music on Wheels in vogelvlucht, het avontuur herbeleven kan je door de lens van redacteur Céline Lenoir.

Music on Wheels dankt haar bestaan aan:

Graffiti vzw (Belgium), Embaixada Da Juventude (Portugal) en Nome Kulturskole (Norway), powered by De Vlaamse Overheid, Jint vzw en EU Solidarity Corpse.

DE IMPACT VAN INTERNATIONAAL JEUGDWERK