graffiti(beleid)

Naar wat streven we  op vlak van graffiti(beleid)? We vertrekken vanuit een sterk geloof in het kunnen van jongeren en in het geven van kansen aan jongeren. Graffiti is een jeugdcultuur, een vorm van cultuur dat mee hun identiteit vormt: via de spuitbus ontmoeten jongeren elkaar, creëren ze samen, uiten ze hun mening en gevoelens en ontdekken ze zichzelf. 

Daarom creëren we psychische en fysieke ruimte om graffiteurs te ondersteunen. We spreken graffiteurs van verschillend artistiek niveau aan om mee te denken en te werken aan initiatieven die in de lijn liggen van onze missie. 

Er zijn heel wat plaatsen in Vlaanderen en België waar je graffiti mag spuiten. We verzamelden alle graffitispots op onze kaart.

Is er in jouw gemeente nog geen legale graffitimuur? Tips over het bouwen van een muur vind je in ons boek Op maat van de straat. Of, laat je door ons ondersteunen in het opbouwen van een legale muur of het uitwerken van een graffitibeleid in je gemeente. Ken je nog legale zones die niet op onze kaart te vinden zijn of is er een wijziging nodig? Laat het ons weten!

De Graffitibib pronkt met haar meer dan 255 leden in het onthaal van ons kantoor. Al deze boeken over streetart en graffiti hopen kennis te maken met heel wat jonge kunstenaars, studenten... en hen te inspireren met hun inhoud. Je kan de (prenten)boeken en naslagwerken komen inlezen in de cozy corner, of je kan ze voor een maand ontlenen en bij je thuis verorberen. We vragen een waarborg van 5 euro per ontlening.

Regelmatig schaffen we een boek aan. Volg onze Stories en hou je up to date van onze nieuwe aanwinsten. Hier vind je de huidige ledenlijst.

 

Kunstenbib Graffitibib